המועצה הדתית מנפיקה תעודות כשרות לעסקים ומפעלי מזון המעונינים בהשגחה. 
הרב חיים מרקוביץ  משמש כרב אחראי על מתן הכשרים. 
לאחר הגשת בקשה לתעודת הכשר, נפגש הרב עם בעלי העסק. נבדקים המוצרים הנמצאים בעסק, ונערך חוזה ובהתאם לצורך ממונה משגיח למקום.  

הכשרות בבתי המזון בגוש עציון – כשרות מהדרין וכשרות רגילה

תשרי תשע"ט

מערך הכשרות בגוש עציון פועל בהתאם להנחיות הרבנות הראשית לישראל וועד רבני גוש עציון לכשרות. בוועד חברים הרב זאב ויטמן, הרב חיים אירם, הרב יוסף צבי רימון, הרב אורי סמט, יו"ר המועצה דתית הרב רפי אוסטרוף, ובעבר היה חבר בו אף הרב אלישיב קנוהל זצ"ל.

מערך הכשרות בבתי מזון עובד בשני מישורים: האחד: אישור חומרי גלם לשימוש. והשני: טיפול בחומרי הגלם בבתי המזון – ניקוי, בישול אפיה וכד'.

בגוש עציון פועלים בשתי רמות כשרות: רגילה ומהדרין. בכשרות רגילה: כל חומר גלם שהוא כשר בכשרות של רבנות מוסמכת בארץ, או מיובא מחו"ל ולו אישור הרבנות הראשית לישראל - מאושר. בכשרות מהדרין חומרי הגלם מאושרים באופן פרטני על מחלקת הכשרות של המועצה הדתית. ככלל יאושרו רוב המוצרים שהם בכשרות מהדרין, הן של רבנות מקומית, והן של בדצי"ם, להוציא מוצרים מסויימים שנבדקים באופן פרטני. ראוי לציין שכיום אין כמעט מוצר שהוא בעל כשרות מהדרין של רבנות מקומית שאין עליו כשרות נוספת של בד"ץ כלשהו.

כללי חומרי גלם למהדרין:

מוצרי חלב - ללא חשש אבקת חלב נכרי ורכיבי חלב נכרי, וללא חשש חליבה בשבת באיסור.

בשר בקר – חלק מהדרין – בהתאם להנחיות הרבנות הראשית לישראל.

עופות – מאושרות משחטות מסוימות, הן המאושרות בארגון כושרות וכן משחטות נוספות שנבדקו ונמצאו מתאימות לרמת מהדרין.

ירקות עלים - מגידולים מפוקחים מחרקים, והמשגיחים אחראים בכל מקום על השרייתם ושטיפתם כנדרש.

בישול ישראל – אף לדעת מרן השו"ע.

המשגיחים אחראים בכל בתי המזון על ברירת קטניות, ניפוי קמח, הפרשת חלה, בדיקת כשרות חומרי הגלם ויתר עבודות הכשרות.


בין המקומות המושגחים: שירותי קייטרינג, מסעדות, מזנונים, מפעלי מזון, יקבים וחניות מכולת.  
לעסק העומד בדרישות הרבנות, מונפקת תעודת כשרות. 
לקבלת רשימת המקומות המושגחים ניתן לפנות למשרד המועצה הדתית. 
להגשת בקשה לקבלת תעודת כשרות נא לפנות לרב חיים מרקוביץ נייד: 052-9246341 

למעבר לטבלת עסקים כשרים בגוש עציון לחץ כאן